Regio

Almere topje van ijsberg, lijnbussen afgelopen dagen massaal gestenigd

14-06-2016 12:14

De steniging van bussen in Almere, waardoor in de Kruidenwijk enige tijd geen bussen meer konden rijden, staat bepaald niet op zichzelf zo blijkt uit een rondgang langs regionale en lokale media. Ook in Haarlem, Deventer en Utrecht werden afgelopen dagen bussen bekogeld. Hierdoor liepen sommige bussen zware schade op.

Haarlem

In Haarlem werd in de nacht van maandag op dinsdag voor de zoveelste keer een bus met stenen bekogeld. Ditmaal werd een baksteen dwars door de voorruit van lijn 2 gegooid.

Ook in de nacht van zondag op maandag werd in Haarlem een bus bekogeld. De bus van lijn 300 reed onder een viaduct in Haarlem Schalkwijk toen vanaf het viaduct een steen werd gegooid.

Eerder vorige raakten buspassagiers in Haarlem gewond toen de bus waarin ze zaten werd bekogeld met stoeptegels. Een man raakte gewond aan zijn hoofd.

Deventer

In Deventer werd maandagavond een steen door de zijruit van een Syntus lijnbus gegooid. De politie kon de dader echter snel pakken. Het motief van de dader is onbekend.

Utrecht

In de Utrechtse probleemwijk Overvecht werd afgelopen weekend ook een bus bekogeld met stenen. Een ruit van buslijn 1 sneuvelde hierbij. De daders konden niet worden gepakt maar volgens getuigen gaat het om ‘een groepje jongeren van een jaar of 16’.

 

Lees ook: buschauffeur zijn in Almere is de hel