Opinie

Fleur uit Hilversum (19), kapotgetrapt door Marokkanen, doodgereden door dronken idioot

02-04-2016 16:06

Op woensdagavond 16 maart werd de 19-jarige Fleur uit Hilversum bij het gehucht Boomhoek op de Nieuw-Loosdrechtsedijk in haar kleine Toyota vol in de flank geraakt door een Porsche 911. Fleur had geen schijn van kans: volgens getuigen moet de Porsche op dat moment rond de 150 kilometer per uur hebben gereden.

Toch overleefde ze het ongeval. Ondanks het feit dat vrijwel alles aan de linkerzijde van haar lichaam kapot was (gebroken linker onderbeen, gebroken heup, gescheurde schedel, bloeduitstorting bij haar hersenen, gescheurde milt, gekneusde long, gebroken kaak, twee gebroken nekwervels, beschadigde nier) bleef ze voor haar leven vechten. Ze werd op de intensive care van het ziekenhuis kunstmatig in coma gehouden, en haar toestand veranderde zelfs van ‘kritiek’ in ‘stabiel’. Ze ontwaakte uiteindelijk uit haar kunstmatige coma en haar familie ging er van uit dat ze Fleur in hun midden zouden mogen houden.

Helaas traden er plotseling complicaties op. Vrijdag overleed Fleur in het ziekenhuis. Bezweken aan haar talloze verwondingen, veroorzaakt door een 53-jarige idioot, nota bene een inwoner van Loosdrecht, het dorp dat vlak bij de plek van het ongeval ligt.

Bezopen vijftiger hield straatrace met zijn zoon

De idioot in kwestie bleek meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben toen hij de 19-jarige Fleur kapotreed.

Volgens getuigen en omwonenden was de 53-jarige idioot bezig met een straatrace. De bezopen vijftiger in zijn Porsche zou op de dijk een straatrace tegen zijn eigen zoon, die in een Mini reed, hebben gehouden.

Getuigenverklaringen

Enkele getuigen verklaren later dat ze ‘aan de dood ontsnapt zijn’. “Mijn vriend en ik moesten uitwijken en het gras op rijden, anders waren ze vol op ons ingereden”, vertelt een getuige aan RTV Noord Holland. “Ik zag nog hoe de Mini de Porsche probeerde in te halen. Die Mini reed net zo hard mee. Vlak daarna hoorden we opeens een heleboel sirenes. We zijn er naar toe gereden om onze gegevens achter te laten. Als wij iets later waren geweest, was het anders afgelopen.”

Een andere getuige laat weten dat er altijd veel te hard wordt gereden op de dijk maar “zo hard als deze man reed is nog nooit gebeurd. In een flits waren ze voorbij. Het leek het circuit van Zandvoort wel”, laat ene Ton door RTV Noord-Holland optekenen.

Dader ‘zit er helemaal doorheen’

De idioot in kwestie zegt nu ‘enorm geschokt’ te zijn. Volgens zijn vrouw “zit hij er helemaal doorheen” en “vinden ze het verschrikkelijk voor dat meisje”.

Maar ze vinden het ook vooral heel erg voor zichzelf want “de familie is diep geraakt door alle verhalen die op sociale media de ronde doen, zoals dat vader en zoon een straatrace zouden hebben gehouden. Het is té belachelijk voor woorden wat er allemaal gezegd wordt. Het is heel erg, onbeschrijfelijk”, aldus RTV Noord Holland.

Onbeschrijfelijk is het zeker ja. Iemand met je bezopen kop doodrijden en vervolgens klagen dat mensen op social media een kwetsende mening over je hebben.

Zelfs zonder getuigen valt nog te begrijpen dat de Porsche op het moment van de crash veel te hard reed. Op foto’s is te zien hoe er van de Toyota waar Fleur in reed weinig over is. Zo’n ravage zie je alleen bij botsingen met hoge snelheid. Bijvoorbeeld als twee auto’s frontaal op elkaar klappen. Maar de Toyota van Fleur werd in de flank geraakt, dus alle energie was afkomstig van de Porsche.

En als de dronken idioot niet aan het straatracen was, al beweren getuigen anders, dan nog staat inmiddels vast dat hij veel te veel had gedronken voordat hij in zijn auto stapte. Alleen dat al is een misdaad op zich. Of zou het moeten zijn.

De pijnlijk lage fopstraf die valt te verwachten

Uiteraard is de idioot in kwestie al lang weer op vrije voeten. En uiteraard zal zijn gewetenloze advocaat straks uitvoerig betogen dat er echt geen sprake was van roekeloos gedrag, dat zijn zielige en gekwetste cliënt al genoeg is gestraft door de media, dat cliënt natuurlijk ook niet had kunnen weten dat er een auto uit een uitrit kon komen, en bovendien dat het normaal helemaal niet druk is op dat tijdstip, laat staan dat hij vooraf had kunnen weten dat de zichtbaarheid in het donker afneemt, en dat twee jaar intrekken van de rijbevoegdheid echt een heel zware straf is omdat cliënt voor zijn werk een rijbewijs nodig heeft.

Ook zal het OM, zoals gebruikelijk, een pijnlijk lage fopstraf eisen en zal de rechter vervolgens nóg lager straffen dan het OM eist. Dat zijn we inmiddels gewend in de ‘rechtstaat’ Nederland.

Over een paar jaar zullen we dezelfde idioot dan ook weer gewoon in zijn Porsche kunnen zien scheuren, zodat hij weer een nieuw slachtoffer kan maken. Maargoed, de dochter van de Officier van Justitie, gewetenloze advocaat of rechter zal het slachtoffer niet zijn.

Als nabestaande kun je in de rechtszaal met zoveel stoelen gooien als je wilt, de Nederlandse rechtstaat lijkt er vooral op ingericht de slachtoffers te straffen en de nabestaanden een flinke trap na te geven.

Dat heet: ‘beschaving’ en ‘rechtvaardigheid’.

Kapotgetrapt door Marokkanen

Over natrappen gesproken: toen Fleur 15 jaar oud was werd ze in de toch al zo gezellige uitgaansstad Hilversum in de extreem gewelddadige uitgaansbuurt Groest (een door Marokkaans tuig gecreëerde no-go-area waar de intens laffe Hilversume PvdA-burgemeester Pieter Broertjes steeds maar weer niet tegen durft op te treden) zonder enige reden zwaar mishandeld door twee Marokkaanse jongens.

Samen met een toen 18-jarige vriendin verliet Fleur een uitgaansgelegenheid. Twee Marokkaanse jongens vroegen de meisjes om een sigaret, wat de meisjes weigerden. Vervolgens werden ze genadeloos in elkaar getrapt.

Gecompliceerde beenbreuk getrapt

Er was sprake van wat je ondertussen typisch Marokkaans geweld mag noemen, het soort waar we inmiddels gewend aan zijn geraakt. De 15(!)-jarige Fleur werd, alleen omdat ze weigerde een sigaret te geven, zo hard in elkaar getrapt dat ze onder andere een gecompliceerde beenbreuk opliep. “Een rotbreuk waaraan ze drie of vier keer is geopereerd”, aldus haar moeder onlangs in de Gooi- en Eemlander.

Je moet heel hard kunnen trappen wil je iemand zo’n breuk bezorgen. Je moet iemand ook ontzettend haten voordat je dergelijk excessief geweld gebruikt. Vreemd genoeg kenden dader en slachtoffer elkaar niet. Wellicht was het feit dat ze vrouw en blank was voldoende voor zoveel haat.

En wellicht had Fleur een hoofddoekje op moeten doen. Misschien was ze dan alleen geslagen op plekken waar de wonden niet zichtbaar zijn. Precies zoals de imam zegt.

En nog een fopstrafje

De twee daders komen uit Amsterdam en zijn neven van elkaar. Pas in 2014 werden ze veroordeeld tot, u raadt het al, een fopstrafje. Eén dader kregen zeven maanden cel, de ander acht maanden. U mag zelf uitrekenen hoeveel daar van overblijft na aftrek voorarrest en strafkorting. Eén van de daders is nu nog bezig met in cassatie gaan (en aangezien het hier om een gewelddadige Marokkaan gaat zal het mij niets verbazen als zijn advocaat Benedicte Ficq blijkt te zijn, prominent GroenLinks-lid, bekend als rancuneus hater van Ayaan Hirsi Ali, bepleiter van het ‘constructieve debat’ en ‘verbinding zoeken’, introduceerde tevens het begrip ‘schaamtecultuur’ in de rechtszaal).

Mocht u zich nu al opwinden, lees dan ook nog even dit: dezelfde dader staat eveneens terecht voor minstens vier andere vergelijkbare zaken. Of de slachtoffers van dat geweld ook allemaal minderjarige meisjes zijn die zonder enige vorm van genade voor de lol zijn, ja noem het maar ‘gemarteld’, in een door PvdA-beleid gecreëerde no-go-area annex ‘sfeervol’ en ‘gezellig’ uitgaansgebied is onduidelijk.

Strafblad van 22 kantjes

Volgens de moeder van Fleur in de Gooi- en Eemlander heeft deze dader “een strafblad van 22 kantjes”.
Onze ‘beschaafde’ rechtstaat heeft deze persoon dus al tig kansen gegeven zijn leven te beteren. Diezelfde ‘beschaafde’ rechtstaat kennende krijgt deze dader als het moet gerust nog 22 kansen om zijn leven te beteren. Zolang de magistraten (D66/PvdA/GroenLinks) maar het idee hebben dat zij de oh zo fijne geslaagde multiculturele tolerante beschaving (tevens sociaaldemocratische verzorgingsstaat) in stand houden, is het allemaal prima. Bovendien: de rechters worden benoemd (voor het leven!), dus we kunnen ze als burgers toch niks maken. Nooit.

Macht, die vroeg of laat misbruikt zal worden, is ook in een democratie uiteindelijk absoluut. Van boven-ons-gestelden komen we dus nooit af, hoe democratisch we ook menen te zijn.

Een gruwelijke aaneenschakeling van pech

Voor Fleur en haar familie uit Hilversum, die voor een gruwelijke aaneenschakeling van pech lijken te zijn geboren, maakt het allemaal niet meer uit. Fleur is niet meer.

Achteraf gezien lijken de vier jaar tussen haar mishandeling en haar dood een soort van geleende tijd. Alsof het zo moest zijn. Alsof ze niet oud mocht worden. Alsof het gewelddadig egoïsme van onze verziekte ‘beschaafde’ maatschappij dat leven bij wijze van ziek statement kapot moest maken. Alsof er een offer gebracht moest worden.

Alsof er nog niet genoeg slachtoffers zijn gevallen dankzij onze ‘beschaafde’ rechtstaat waar fopstrafjes en oneindige nieuwe kansen voor misdadigers er voor blijven zorgen dat de elite moreel bevredigd kan slapen in hun ivoren torens en de onschuldige burger voor altijd vogelvrij blijft.