Doneer aan TPO
 

Tóch doofpot incidenten Nederlandse azc’s: burgemeester Katwijk hield zaken onder pet, aldus Telegraaf

Burgemeester Jos Wienen (CDA) noemde Wilders 'de slechtste politicus van 2015'

Door: , 20:26, 24 januari 2016

Burgemeester Jos Wienen (CDA) noemde Wilders 'de slechtste politicus van 2015'

Lees de UPDATE.

Ophef! De Katwijkse burgemeester Jos Wienen (CDA) heeft zaterdag in NRC Handelsblad (geen link, willen ze niet want paywall) toegegeven incidenten in het plaatselijke azc in de doofpot te hebben gestopt. Volgens Wienen zou het melden van dergelijke incidenten alleen maar ‘stigmatiserend werken’. Kamerleden van diverse partijen zijn nu woest en uiten via de Telegraaf hun grieven.

Zo vindt de VVD dat ‘transparantie’ belangrijk is om ‘geloofwaardig’ te blijven. De PVV vindt het doofpotten door Wienen ‘schandalig’, de PvdA vindt dat ‘bestuurders gewoon eerlijk moeten zijn’ en zelfs de SP snapt niet wat er mis kan zijn met het openbaar maken van incidenten.

Pikant detail is dat burgemeester Wienen de voorzitter is van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het is onduidelijk of het censureren en doofpotten van feiten door Wienen op persoonlijke titel gebeurt of een soort van beleid is voor leden van de VNG.

Ook zei dezelfde Jos Wienen in december 2015 nog dat Geert Wilders ‘de slechtste politicus van 2015 is’ omdat hij zich ‘in negatieve zin het meest heeft onderscheiden. Volgens Wienen is wat Wilders zeg ‘zó simplistisch’ en hebben zijn woorden ‘ook een effect’.

Nog interessanter is het dat Jos Wienen geen voorstander lijkt te zijn van het vrije gebruik van social media. ‘Als ik zie wat daar ongefilterd op mensen afkomt, ook dat heeft effect op mensen’, zo zei Wienen in december 2015.

Inwoners van de gemeente Katwijk doen er voortaan dus goed aan goed op de berichtgeving door hun gemeente en lokale media te letten. Aangezien de burgemeester van de gemeente Katwijk kennelijk eigenhandig onwelgevallig nieuws kan ‘filteren’, kon het lokale Katwijkse nieuws wel eens flink afwijken van de realiteit.

Ook is het burgers van de gemeente Katwijk aan te raden berichtgeving over heikele kwesties opnieuw onder de loep te nemen. Het zou zomaar kunnen zijn dat u (bewust) onvolledig op de hoogte bent gebracht van zaken waarover u wél volledig had moeten worden geïnformeerd.

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace