Opinie

Gelderse partijen bezoeken vluchtelingenkamp Heumensoord, PVV mag niet mee want PVV is stom

16-12-2015 19:15

Fractieleden van bijna alle Gelderse partijen in de Provinciale Staten zijn woensdag op bezoek geweest in vluchtelingenkamp Heumensoord te Nijmegen. Bijna alle partijen want de PVV was niet welkom, aldus Omroep Gelderland.

Reden: de PVV heeft zich de afgelopen tijd ‘te negatief uitgelaten over vluchtelingen en Heumensoord’. Dus de PVV is stom en als je stom bent mag je in Gelderland niet meespelen. Lekker puh! Ook dat is ‘democratie’.

Vooral het ‘kookfeestje’ in een Gelders bejaardentehuis, dat dankzij het activisme van de Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber en de kwetsende reaguurders van Geenstijl niet doorging, heeft kwaad bloed gezet bij de rancuneuze fatsoenlijke respectpolitici. Toen daarna ook nog eens een PVV’er iets kwetsends twitterde(!) over het hoofddoekje van een Albert Heijn-kassameisje, waarop zelfs landelijke PvdA-politici als Asscher en Plasterk begonnen te schoolplein-jijbak-twitteren, waren de Gelderse rapen (niet te verwarren met bloembollen) echt helemaal gaar.

De eensgezinde leden van dit Gelderse politiek cordon sanitaire gingen daarom woensdag geheel belangeloos in Heumensoord, nu van vieze PVV-smetten vrij, lief knutselen met kinderen van asielzoekers om ‘een positief signaal af te geven’. Ze deden zelfs nog een gezamenlijke ‘hoofd-schouders-knieën-teen’ met de asielzoekers. Zo lief!

Waarop de fractievoorzitter van Gelders GroenLinks het nauwelijks droog kon houden bij het aanschouwen van zoveel oprechte en beslist niet politiek gemotiveerde integere solidariteit (die je toch wel de kern van elke politicus mag noemen). “Dan denk je: de maatschappij is toch mooi”, aldus de fatsoenlijke en deugende GroenLinkse totaalrealist.

De asielzoekers zelf hebben trouwens het hart gestolen van ChristenUnie-fractievoorzitter Pieter Plug. Hij deed het COA alvast de impliciete toezegging extra geld te storten. Of iedereen in de Gelderse Provinciale Staten het daar mee eens is blijft vooralsnog onbekend: de kritiek was woensdag immers vakkundig de mond gesnoerd om dit feestje van politiek opportune deugdzaamheid, zoals gebruikelijk met dank aan en op kosten van makkelijk te manipuleren onwetende asielzoekers, niet te verpesten.

Waarvan akte.