TPOok!

 
avatar
   
Regio

Politie Apeldoorn deed alsof grote vechtpartij in azc klein opstootje was

'Koffiemachines, televisies, tafels, stoelen, alles vloog door de lucht'

Tags: ,

Een vechtpartij afgelopen vrijdagavond in het azc te Apeldoorn blijkt veel groter te zijn geweest dan de politie heeft gemeld. De politie maakte melding van ‘vier gewonden’ en ‘enkele stoelen’ die waren gesneuveld. Maar ooggetuigen vertellen aan De Stentor een heel ander verhaal. Volgens hen vielen veel meer gewonden en werd alles ‘kort en klein geslagen’.

De ruzie brak uit in het eetgedeelte van het azc nadat een jonge Eritreeër had voorgedrongen en een oudere Syriër daar wat van had gezegd. De Eritreeër begon te schelden en te slaan. Binnen no time stonden Syriërs tegenover Eritreeërs.

De ooggetuigen laten in De Stentor optekenen dat het “minstens twintig minuten duurde voordat de politie ter plaatse was’ en dat ‘de Eritreeërs de boel afbraken. Koffiemachines, televisies, tafels, stoelen…alles vloog door de lucht. Zelfs de restauranttent werd vernield.”

Volgens één van de getuigen heeft de beveiliging gefaald omdat bij het avondeten er snel spanningen ontstaan en er dus extra goed moet worden gecontroleerd. Deze controle ontbrak kennelijk. “De spanning in het azc neemt snel toe”, benadrukt de getuige.

Alle Eritreeërs uit het azc zijn inmiddels op een bus gezet naar een andere locatie maar het is onduidelijk welke locatie dit is. Ook zegt De Stentor dat het COA “niet met zoveel woorden wil bevestigen dat de Eritreeërs zijn herplaatst”.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.