Oldenzaalse PvdA-fractievoorzitter ‘stal 40.000 euro uit kas ponyclub’

25-11-2015 11:18

Het Oldenzaalse PvdA raadslid Johan Meijer heeft ontslag genomen, nadat hij verdacht werd van het verduisteren van 40.000 euro uit de kas van vereniging de Berg en Dalruiters waar hij penningmeester was. Vorige week woensdag werd Meijer door zijn collega-bestuurders ter verantwoording geroepen omdat er een ‘aanzienlijk bedrag’ miste, maar hij verscheen niet op de vereniging, zo meldt Tubantia. De penningmeester werd de nacht erop zelfs vermist. De politie kon de donderdag er op echter al weer melden dat Meijer weer terecht was.

Ontslag ‘om persoonlijke redenen’

Twee dagen geleden kwam het vertrek van Meijer als fractievoorzitter van de PvdA in Oldenzaal nog als een verrassing. Hij diende zijn ontslag in ‘om persoonlijke redenen’, zo meldde Tubantia maandag nog. Inmiddels heeft de oud-fractievoorzitter ook ontslag genomen als raadslid, schriftelijk.

Ondanks het missen van ‘een aanzienlijk bedrag’, waarvan de hoogte nog niet exact vast staat, is de paard- en ponyclub volgens de secretaris nog gezond. Er wordt nu goed onderzoek gedaan naar de precieze stand van zaken, en leden worden op een speciale vergadering nader ingelicht, zo weet RTVOost.