Regio

Explosie auto Geldrop gevolg van burenruzie door wildplassen

23-11-2015 12:20

 

De Renault Twingo die maandagochtend vroeg explodeerde op de Amundsenstraat in Geldrop zou te maken hebben met een uit de hand gelopen burenruzie. Het huis van de eigenaar van de auto was eerder doelwit van vandalisme.

De ruzie zou al lange tijd gaande zijn en te maken hebben met een tegen de ontplofte auto pissende wildplasser vorige maand die op zijn gore activiteit werd aangesproken maar daar niet van was gediend. Hierdoor ontstond een vechtpartij die tot op de dag van vandaag voortduurt. Bij deze vechtpartij was grootschalige politie-inzet noodzakelijk en werd een man aangehouden.

Volgens buurtbewoners gaat het om een ‘probleemstraat’ en staat het huis waarin de eigenaar van de ontplofte Twingo woont te boek als ‘probleemhuis’. “Er zijn regelmatig vecht- en scheldpartijen. Hoe vaak ik wel geen politiewagens en ambulances voorbij heb zien rijden. De situatie verslechtert en daar is buurt klaar mee”, zo laat een wijkbewoner aan Omroep Brabant weten.

De politie laat verder weinig los maar wil alleen benadrukken dat “het geen komen en gaan van de politie is in die straat”.