Weer vertraging: Imtech gesommeerd werk aan Noord-Zuidlijn te staken

27-08-2015 09:28

Werknemers van het failliete Imtech zijn door de curator gesommeerd het werk neer te leggen, dat meldt Het Parool deze ochtend. Het is onduidelijk of en wanneer de personeelsleden van Imtech Building Services weer aan het werk kunnen, vandaag zou daarover meer duidelijkheid moeten komen van de curators.

De gemeente Amsterdam kreeg schriftelijk bevestigd dat aannemer Visser & Smit Bouw, alle rechten en plichten van Imtech zal overnemen. Eerder deze maand was het volgens een woordvoerder van de opdrachtgever nog te vroeg iets te zeggen over mogelijke vertragingen. “We maken analyses om, indien nodig, maatregelen te kunnen nemen die eventuele schade tot een minimum beperken”, zo wist hij destijds te vertellen.

Klaar terwijl u wacht, in 2017

Het is niet de eerste keer dat de lijn te maken heeft met faillissementsproblemen bij een van de aannemers. In juni ging gevelbouwer Oskomera uit Deurne failliet dat zich bezig hield met het metaalconstructiewerk en de montage van glas. Het is nog steeds de bedoeling dat de metrolijn dan nu eindelijk in 2017 gereed komt.