Ontslagen ‘appende’ buschauffeur toch weer in dienst

23-04-2015 15:27

De buschauffeur die vorige maand door Connexxion werd ontslagen omdat hij tijdens zijn werk met zijn telefoon in de weer was terwijl hij door Arnhem reed, mag weer terug in dienst treden bij zijn voormalige werkgever.

Nadat een passagier het gedrag van de chauffeur vastlegde met zijn telefoon, omdat dit volgens hem vaker gebeurde op de lijn, werd het geplaatst op Omroep Gelderland. Dat had tot gevolg dat de chauffeur zijn biezen moest pakken. Vervoersbedrijf Connexxion leek in eerste instantie niet van plan de man vergiffenis te schenken, ook niet nadat boze collega’s in opstand kwamen.

De chauffeur was al twintig jaar werkzaam bij Connexxion en zou een onberispelijke staat van dienst hebben. Toch ging hij in de fout door langdurig met zijn telefoon in de hand de verlengde bus van zo’n 18 meter te besturen.

Volgens Omroep Gelderland zal de man daarom niet meer op de bus rijden. Een woordvoerder van het vervoersbedrijf licht toe: “Door wat hij deed – met zijn telefoon bezig zijn tijdens het rijden – wordt de bus een potentieel dodelijk wapen. Het is een overtreding, maar toch. Bovendien had hij zijn oortjes in; dat is ook verboden omdat hij moet kunnen horen wat er gebeurt.”

De woordvoerder zegt dat de man ‘op een nader te bepalen tijdstip’ zijn rentree zal maken, maar wat hij gaat doen is onduidelijk. De chauffeur zou het erg moeilijk hebben gehad met alle regionale en landelijke aandacht die zijn actie teweegbracht.