‘Boete voor foutparkerende agenten: 90 euro’

17-04-2015 11:22

Je kapot ergeren aan fout geparkeerde politiewagens drijft sommige mensen tot het uiterste. Een verontwaardigde Wageninger werd het teveel en daarom besloot hij een zelfgecreëerde boete aan te brengen op de voorruit van een politievoertuig dat schots en scheef geparkeerd stond, zo weet Omroep Gelderland.

‘Goede voorbeeldfunctie’

De boze burger uitte zijn ongenoegen over de ongelukkig parkerende dienders op een stukje papier dat hij kennelijk bij zich had. Op zijn geïmproviseerde boete was het volgende te lezen: ‘Proces-verbaal, 90 euro. Parkeren op een niet daarvoor bestemde plek. Goede voorbeeldfunctie! Fijne dag, vriendelijke groet. De Burger’.

Wij mogen dit!

De Wageningse politie reageerde resoluut op De Burger, door een dag later op haar Facebookpagina de situatie uit te leggen: ‘Waarom is het voor de politie wel toegestaan om op deze manier te parkeren? (…) Om zo snel mogelijk inzetbaar te zijn parkeren deze noodhulpeenheden hun voertuig zo gunstig mogelijk. Dit kan op de stoep zijn maar soms ook midden op straat. De politie heeft hiervoor vrijstelling.’

Hoewel de politie zegt te snappen dat dit in sommige situaties heel vervelend kan zijn, vraagt zij toch uw begrip. Verder moeten agenten zich waar mogelijk gewoon aan de regels houden die voor iedereen gelden.