Amsterdamse roeistudenten vernielen vakantiehuisje

31-03-2015 13:11

De Amsterdamse studenten-roeiers van Nereus richtten afgelopen weekend een grote ravage aan in een huisje op bungalowpark Beekse Bergen. De schade: 10.000 euro. Dat schrijft AT5.

Woordvoerder Ron van Kuik reageert: ‘Alles in het huisje moet vervangen worden. Het is buiten alle proporties, we hebben dit nog nooit meegemaakt.’ De muren zouden zijn besmeurd, de lampen zijn van het plafond gehaald en op de dekbedden zitten ‘ondefinieerbare vlekken’. Verder is de vloer beschadigd en het aanrechtblad zwartgeblakerd.

De roeiers deden mee aan het NHOT-toernooi bij de Tilburgse roeivereniging Vidar en verbleven daarom in het bungalowpark. Vanwege hun wangedrag zijn alle teams van Nereus direct gediskwalificeerd.

Het bestuur van Nereus keurt het gedrag af, het zou in geen enkel opzicht binnen de club passen. Ze vreest dat het image van de roeiclub ernstig geschaad is.

Door de schade kan het huisje op het park in Beekse Bergen voorlopig niet verhuurd worden. De totale financiƫle schade hierdoor moet nog worden vastgesteld en zal op de studenten worden verhaald.