‘Drama Haaksbergen mogelijk veroorzaakt door glassplinter in motor’

24-03-2015 10:41

Het Nederlands Forensisch Instituut NFI gaat in opdracht van Justitie onderzoek doen naar een glassplinter die in de motor is gevonden van de monstertruck van stuntman Mario Doornink. Hij zat vorig jaar in Haaksbergen achter het stuur van de truck die een noodlottig ongeluk veroorzaakte. Drie mensen kwamen daarbij om het leven en tientallen mensen raakten gewond. Dat meldt dagblad Tubantia

Tijdens het technisch onderzoek naar het ongeluk is de motor van de truck volledig ontleed. Daarbij werd een glassplinter van 3,2 bij 4,7 millimeter gevonden op een rooster van de aanzuigbuis van de blower die zuurstof naar de motor zuigt.

‘Splinter beïnvloedde mogelijk rijgedrag’

Volgens Tubantia veroorzaakte de splinter mogelijk schade en beïnvloedde het de rij-capaciteiten van de monstertruck. Of dit daadwerkelijk zo is, moet blijken uit verder onderzoek. De stuntman zegt tegen de krant dat de glassplinter een verklaring kan zijn voor het falen van zijn voertuig. De truck wilde niet stoppen.

Hoe de glassplinter in de motor terecht kon komen, is onduidelijk. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de splinter afkomstig is van één van de autowrakken waar de monstertruck overheen reed. De ruiten waren uit die wrakken gehaald maar Justitie constateerde dat er nog wel glasresten aanwezig waren.