Seniorenpartij dient klacht in: ‘Gehandicapten worden gediscrimineerd in Delfzijl’

04-02-2015 12:09

Ophef in het pittoreske Delfzijl. De Seniorenpartij aldaar dient een klacht in bij de Europese Unie, schrijft RTV Noord. Volgens de partij weigert de Groningse gemeente de monumentale Grote Waterpoort rolstoelvriendelijk te maken.

Door die weigering worden gehandicapten gediscrimineerd, vindt de Seniorenpartij. Gehandicapten moeten nu een stuk omlopen of omrijden als ze de haven of het centrum willen bereiken. Fractievoorzitter Jan Ottens: “Dat kan toch niet de bedoeling zijn? De oplossing is heel simpel: maak een oprijschansje en iedereen kan er langs.”

De Grote Waterpoort is de doorgang in de waterkering van Delfzijl. De poort verbindt het centrum met de haven en is een toeristische trekpleister. De poort heeft enkele traptreden, omdat het centrum lager ligt dan de haven. Niet alleen lastig voor gehandicapten, maar ook voor mensen met kinderwagens.

Ottens hoop dat de EU de wethouders ‘op de vingers tikt’, aangezien het college niet wil luisteren. De gemeente laat in een reactie weten dat de poort simpelweg niet rolstoeltoegankelijk te maken is.