Regio

Opnieuw enorme faal Amsterdamse Noord-Zuidlijn

27-11-2014 14:11

Een zoveelste faal dreigt bij de toch al zo door een opeenstapeling van falen geteisterde Amsterdamse Noord-Zuid-metrolijn. Omdat is besloten op het laatste gedeelte van het traject alleen enkelspoor aan te leggen, kan de hele metrolijn in de toekomst te maken krijgen met grote vertragingen die ‘de lijn lam zullen leggen’. Dit meldt NRC Handelsblad.

Ook blijkt uit berekeningen, die uiteraard niet voor openbaring aan de burger bestemd waren, dat station Zuid/WTC veel te klein gaat worden voor de hoeveelheid passagiers. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Dit ondanks extra uitbreidingen op dit station.

Het besluit alleen een enkelspoor te leggen is jaren geleden al genomen, maar pas nu kwam iemand op het idee eens te berekenen wat daarvan eigenlijk de gevolgen kunnen zijn.

De Amsterdamse Noord-Zuidlijn is één van de allergrootste mislukkingen in de Nederlandse bouwgeschiedenis die de belastingbetaler inmiddels astronomische bedragen heeft gekost.

Dankzij de (extreem vertraagde) aanleg van deze lijn zijn veel ondernemers failliet gegaan, raakten mensen hun monumentale koophuis kwijt omdat de grond verzakte en wankelt de stad Amsterdam al jaren op het randje van faillissement.