TPOok!

 
avatar
   
Regio

Verkoper ‘Mein Kampf’ gaat vrijuit

OM eiste boete van vijfhonderd euro

Tags:

Galeriehouder Michel van Eyck gaat vrijuit. Van Eyck stond vandaag voor de rechter, aangezien hij het boek ‘Mein Kampf’ te koop had staan. Het OM oordeelde eerder dat het boek beledigend is voor Joden en aanzet tot haat, discriminatie en geweld tegen Joden. Er lag dan ook een eis van vijfhonderd euro boete, maar de rechter ging daar niet in mee.

Boek blijft verboden

De rechtbank is het met justitie eens dat het omstreden boek van Adolf Hitler nog steeds uitlatingen bevat die beledigend zijn voor Joden en dat het aanzet tot haat, discriminatie en gewelddadig optreden tegen Joden. De verkoop van Mein Kampf blijft daarmee verboden in Nederland.

De galeriehouder Michiel van Eyck (52) en zijn advocaat Gerard Spong vinden het verbod achterhaald. Op internet kan iedereen het kopen of downloaden en in veel andere landen is Mein Kampf vrij verkrijgbaar.

‘Geschiedenis niet wegstoppen’

ThePostOnline sprak Van Eyck op het moment dat de politie bij hem binnenviel en het boek in beslag nam. “Ik verkoop historische objecten en het is voor mij een heel principiële zaak, dit verbod moet van tafel. Geschiedenis moet je niet wegstoppen, daar moet je van leren”, zei hij destijds.

ANP/TPO

Lees ook:
‘Mein Kampf’ in beslag genomen in Amsterdamse winkel

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.