Regio

Marokkaanse ambassadeur heeft ‘spijt’ van manier van handelen in zaak politieoptreden Schilderswijk

22-09-2014 16:31

Volgens de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft de Marokkaanse ambassadeur Abdelouahab Bellouki spijt over zijn manier van handelen vorige week. Dat laat Van Aartsen door de Volkskrant optekenen. Omroep West heeft dit verhaal vervolgens bevestigd gekregen van de ambassade, maar daar willen ze alleen kwijt dat er ‘een goed gesprek’ heeft plaatsgevonden tussen de ambassadeur en de burgemeester. 

Bellouki dreigde vorige week in de landelijk media een klacht in te dienen tegen de Haagse politie omdat die een 14-jarige Marokkaanse jongen in de Schilderswijk te hard zouden hebben aangepakt. Ook zei hij ‘geschokt, verbitterd en ziek’ te zijn van het politieoptreden.

Bellouki zal nu met burgemeester van Aartsen een bezoek brengen aan de Schilderswijk en daar een gesprek voeren met de politiechef.

Het is onduidelijk waarom burgemeester Van Aartsen meent voor de Marokkaanse ambassadeur te moeten spreken, waarom de ambassadeur nu ineens zelf niets meer zegt in de media terwijl dat eerst geen enkel probleem was en waarom de Marokkaanse ambassade verder niet op de zaken wil ingaan.