Regio

Politie staat ‘jongeren’ in Schilderswijk ‘op grove manier’ te woord, krijgt intern onderzoek aan broek

16-05-2018 09:40

De politie Den Haag doet onderzoek naar het optreden van een agent van team Hoefkade in de Schilderswijk, omdat hij onlangs een groepje jongeren “op een grove manier” te woord heeft gestaan. Zijn teamchef zegt zich in een verklaring te distantiĆ«ren van het gedrag van de agent. “Een dergelijke manier van bejegening is absoluut niet wat wij voor ogen hebben. Het past ook niet in de weg die wij de afgelopen jaren, samen met onze wijkbewoners, zijn ingeslagen om meer met elkaar in verbinding te staan.”

Hij laat zich uit op een manier die niet gewenst wordt geacht, aldus een woordvoerster van politie. Op Instagram waren dinsdag beelden te zien van zijn benadering. De jongeren hebben het gefilmd. Wanneer het voorval was, kon de woordvoerster niet zeggen. Wel dat het “recent” is gebeurd.

Wat de aanleiding is geweest voor de agent, die werkt in het centrum van Den Haag, om de jongeren zo te woord te staan is niet duidelijk.

De man werkt tot nader order niet meer op straat. “Afhankelijk van de uitkomsten van het interne onderzoek zullen eventueel verdere maatregelen getroffen worden”, stelt de politie.

Anp