Regio

Syrische vluchteling die Joods restaurant Amsterdam aanviel niet vervolgd voor terrorisme

25-04-2018 13:35

De 29-jarige Syrische vluchteling die wordt verdacht van het inslaan van ramen van een koosjer restaurant in Amsterdam en het stelen van een Israëlische vlag, wordt niet vervolgd voor een terroristisch misdrijf. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.

Hanna Luden – Burgemeester en premier, treed alsjeblieft harder op tegen antisemitische misdrijven in onze ‘lieve stad’ Amsterdam

De man, die een Palestijnse vlag in de hand had, riep bij zijn daad op 7 december onder andere ‘Allahu akbar’. Het restaurant HaCarmel was op dat moment gesloten en er waren geen mensen. Hij werd door agenten overmeesterd.

Het hof verwacht niet dat de strafrechter voldoende bewijs kan vinden dat de man ‘het uitdrukkelijke doel had om het ernstige vreesaanjagende effect te bereiken dat nodig is om de feiten als terroristisch misdrijf aan te kunnen merken’. Het hof vindt dat de maximumstraf van ruim vijf jaar die voor diefstal en vernieling samen kan worden opgelegd, voldoende mogelijkheden biedt voor een juiste straftoemeting als hij veroordeeld wordt.

Kijk ook

Video – Man met Palestijnse vlag slaat in Amsterdam met knuppel ruiten joods restaurant in

ANP/TPO

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens