Regio

Ondertussen in Amsterdam – ‘Verbindend’ DENK en Bij1 willen demonstratierecht Pegida en Identitair Verzet schrappen

Alle andere partijen vinden dat helemaal niets

De gemeenteraad van Amsterdam debatteerde donderdagavond over de problemen rondom de krakende illegalen van We are here. Veel kwam er niet uit. In hoofdlijnen wacht de stad de uitkomst van een kort geding af. Wel leefden er bij DENK en Bij1 zorgen over mogelijke demonstraties vrijdag en zaterdag van Pegida en Identitair Verzet. Want die krakers-illegalen zijn schijnbaar erg kwetsbaar, beter dat die extreemrechtse groepen uit de buurt blijven, menen Sylvana Simons (Bij1) en Ayşegül Kılıç (DENK).

GroenLinks-leider Rutger Groot Wassink – die ’s ochtends voor het ontbijt rechtse types in de koekenpan gooit – stelde dat iedereen het recht heeft om in Amsterdam te demonstreren. Burgemeester Jozias van Aartsen citeerde zijn voorganger Eberhard van der Laan dat het demonstratierecht in de hoofdstad ‘bijkans heilig’ is. Niemand in de gemeenteraad wilde de motie steunen.

Waarvan akte.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.