Regio

Dode baby gevonden op balkon in Schiedam

07-04-2018 17:17

Op een balkon van een flatwoning in de Stationsstraat in Schiedam is een stoffelijk overschot gevonden. De politie heeft inmiddels bekend gemaakt dat het om een pasgeboren baby gaat. Het lijkje werd door de bewoners van de flat op hun balkon aangetroffen. Forensisch rechercheurs onderzoeken wat er is gebeurd.

Het babylijkje werd vanmiddag rond vier uur uur gevonden. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf, de politie weet ook niet wanneer de baby is overleden. Uit voorzorg is voor het onderzoek de inhoud van een vuilniscontainer veiliggesteld. Rechercheurs maakten een 3D-scan van het balkon waar de baby is gevonden.

Moeder

De politie weet niet wie de vader en moeder zijn van het kindje. De ouders worden dringend verzocht zich te melden. De politie maakt zich met name zorgen om de moeder. Mogelijk heeft zij hulp nodig. Verder is onduidelijk hoelang het kindje op het balkon heeft gelegen voordat het werd gevonden.

Het kindje blijkt door de buren gevonden. De politie laat weten dat de bewoners als getuigen op het bureau zijn verhoord.

Titelfoto: © Google / Google Maps