Regio

Noodkreet woningcorporatie Amsterdam: Burgemeester, doe wat aan krakende illegalen

05-04-2018 18:05

Woningcorporatie Ymere wil dat er zo snel mogelijk een einde wordt gemaakt aan het kraken van maar liefst 22 van hun woningen in Amsterdam Oost door uitgeprocedeerde asielzoekers. Reden is dat de situatie volledig is geëscaleerd: huurders én medewerkers van het bedrijf dat de woningen beheert zijn bedreigd en geïntimideerd. Dat schrijft de Telegraaf donderdag.

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) vroeg de eigenaren van gekraakte panden waar uitgeprocedeerde asielzoekers in zitten voorlopig niet te laten ontruimen.

Het gaat nu verder dan alleen kraken”, zegt een woordvoerder van Ymere tegen de krant. “Ons personeel wordt bedreigd, bij bewoners wordt op de deur geklopt en er hangt een grimmige sfeer in de wijk. Dan is er wat ons betreft echt een grens overschreden.”

Burgemeester Van Aartsen schreef afgelopen maand in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad dat hij eigenaren van gekraakte panden zal vragen het kraken te gedogen en te wachten met een ontruimingsverzoek totdat er een nieuw college is gevormd in Amsterdam. Aanleiding voor de brief was een motie van GroenLinks en D66 om ontruimingen tijdelijk op te schorten.

Lees ook

De Telegraaf – Escalatie bij kraakpanden Amsterdam