Ziek anti-homogeweld in Dordrecht, man in val gelokt via Grindr, door zeker 16 ‘mannen’ kapotgeslagen

01-04-2018 21:46

Een 26-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Dordrecht door zeker 16 mannen zeer ernstig mishandeld vanwege zijn seksuele geaardheid. Het slachtoffer dacht via de homo-dating-app Grindr een afspraak te hebben gemaakt met een man maar was in werkelijkheid door homohaters in de val gelokt. Eenmaal aangekomen op de plek waar het slachtoffer met zijn Grindr-date had afgesproken sprongen volgens het AD zo’n 16 ‘mannen’ zonder ook maar enig signalement en zonder een etnische afkomst uit de bosjes en begonnen op het slachtoffer in te slaan.

Het slachtoffer verloor enige tijd het bewustzijn en raakte gewond aan zijn gezicht. De man durft geen aangifte doen uit angst voor represailles.

Nare incidenten

De burgemeester van Dordrecht heeft via Twitter laten weten dat ‘dit weekend zich twee nare incidenten met anti-homogeweld hebben voorgedaan’. De burgemeester zegt er alles aan te doen de ‘laffe daders’ op te sporen.

Later werd in Dordrecht eveneens een homoseksuele man bijna slachtoffer van geweld. Ook dit bijna-slachtoffer was via Grindr bewust in de val gelokt. Hij werd achternagezeten door homohaters maar kon op tijd vluchten en raakte niet gewond.