TPOok!

 
avatar
   
Regio

Emiraten draaien geldkraan Rotterdamse moskee dicht, blijft open met vrijwilligers

Moskee moet nieuw bestuur krijgen

De Essalam Moskee in Rotterdam blijft open en gaat op vrijwilligers draaien. Dat voornemen is zondag uitgesproken tijdens een bijeenkomst met bezoekers in het gebedshuis, liet tijdelijk secretaris Said el Ouazizi weten.

De bijeenkomst volgde nadat bekend was geworden dat de Arabische geldschieters de geldkraan hadden dichtgedraaid. Ook werden de adjunct-directeur Jacob van der Blom en zes andere medewerkers, onder wie twee imams, ontslagen.

Lees ook: Essalam moskee Rotterdam mogelijk illegaal gebouwd

Door met vrijwilligers te gaan werken wil de gemeenschap de salariskosten uitsparen voor werk dat eerder door betaalde krachten werd gedaan. Ook is het de bedoeling dat er een nieuw bestuur komt.

Geld

De Maktoum Foundation uit de Verenigde Arabische Emiraten had in de bouw van de moskee zo’n 8 miljoen euro gestopt. Sinds 2010 steunde het fonds de moskee jaarlijks met nog een half miljoen. Aan het dichtdraaien van de geldkraan lag een langslepend conflict ten grondslag, meldde Van der Blom eerder.

In 2015 kwam de moskee al in het nieuws door conflicten binnen de geloofsgemeenschap. De Marokkaans-Nederlandse geloofsgemeenschap was het een doorn in het oog dat het bestuur van de Rotterdamse Essalam moskee vooral bestond uit ‘Arabieren’.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.