Regio

Inclusief en tolerant GroenLinks Amsterdam sluit na FvD nu ook DENK uit

13-03-2018 10:27

GroenLinks in Amsterdam weet nu al dat het na de gemeenteraadsverkiezingen nooit wil samenwerken met DENK. GroenLinks-Amsterdam lijsttrekker Rutger Groot Wassink laat weten geen mogelijkheid tot samenwerking te zien omdat DENK niet op de juiste manier reageerde op het Tweede Kamer-voorstel om de Armeense genocide ook gewoon te erkennen als Armeense genocide. Dit melden Telegraaf, AT5 en Parool. Eerder liet het progressieve en tolerante GroenLinks Amsterdam, dat zegt voor verbinding en inclusieviteit te staan, ook al weten niet te willen samenwerken met het Forum voor Democratie.

Groot Wassink over het uitsluiten van DENK:

 

“Ik vind dat Amsterdamse politieke partijen een strakke lijn moeten hanteren na de aanval op deze Nederlandse Kamerleden. Met zo’n uitspraak maak je het voor mij onmogelijk om samenwerking aan te gaan.”

 

Ook de PvdA laat weten zo goed als zeker te zijn straks niet met DENK te willen samenwerken, tenzij DENK ‘afstand doet’ van hun eerder geuite mening.

Het eveneens tolerante en inclusieve D66 te Amsterdam, waar de verkiezingscampagne tot nu toe vrijwel volledig bestaat uit Forum voor Democratie haten, demoniseren en uitsluiten, zegt DENK niet nu al te willen uitsluiten. “Wij sluiten alleen maar racistische partijen uit”, aldus D66-Amsterdam fractieleider Reinier van Dantzig. Waarschijnlijk bedoelt Van Dantzig daarmee het Forum voor Democratie al is er niets racistisch te ontdekken in hun partijprogramma.

De SP en VVD Amsterdam willen ook niemand uitsluiten maar laten wel weten dat samenwerking met DENK lastig gaat worden.