TPOok!

 
avatar
   
Regio

Inclusief en tolerant GroenLinks Amsterdam sluit na FvD nu ook DENK uit

Iedereen waarmee je het niet eens bent uitsluiten: veel inclusiever en progressiever wordt het niet

Tags: ,

GroenLinks in Amsterdam weet nu al dat het na de gemeenteraadsverkiezingen nooit wil samenwerken met DENK. GroenLinks-Amsterdam lijsttrekker Rutger Groot Wassink laat weten geen mogelijkheid tot samenwerking te zien omdat DENK niet op de juiste manier reageerde op het Tweede Kamer-voorstel om de Armeense genocide ook gewoon te erkennen als Armeense genocide. Dit melden Telegraaf, AT5 en Parool. Eerder liet het progressieve en tolerante GroenLinks Amsterdam, dat zegt voor verbinding en inclusieviteit te staan, ook al weten niet te willen samenwerken met het Forum voor Democratie.

Groot Wassink over het uitsluiten van DENK:

 

“Ik vind dat Amsterdamse politieke partijen een strakke lijn moeten hanteren na de aanval op deze Nederlandse Kamerleden. Met zo’n uitspraak maak je het voor mij onmogelijk om samenwerking aan te gaan.”

 

Ook de PvdA laat weten zo goed als zeker te zijn straks niet met DENK te willen samenwerken, tenzij DENK ‘afstand doet’ van hun eerder geuite mening.

Het eveneens tolerante en inclusieve D66 te Amsterdam, waar de verkiezingscampagne tot nu toe vrijwel volledig bestaat uit Forum voor Democratie haten, demoniseren en uitsluiten, zegt DENK niet nu al te willen uitsluiten. “Wij sluiten alleen maar racistische partijen uit”, aldus D66-Amsterdam fractieleider Reinier van Dantzig. Waarschijnlijk bedoelt Van Dantzig daarmee het Forum voor Democratie al is er niets racistisch te ontdekken in hun partijprogramma.

De SP en VVD Amsterdam willen ook niemand uitsluiten maar laten wel weten dat samenwerking met DENK lastig gaat worden.

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.