Politie houdt 17-jarige jongen aan bij school in Spijkenisse na bedreiging meisje

06-03-2018 11:46

In Spijkenisse is vanochtend een leerlinge van een school bedreigd. De politie is ter plekke om het My College en de omgeving te beveiligen, aldus een woordvoerder. Het meisje zou echter zelf niet op de school zijn. Inmiddels is er een 17-jarige jongen aangehouden.

Update 11:59 – Bij de middelbare school is een zeventienjarige verdachte aangehouden wegens de bedreiging van een scholiere. Nu de verdachte is aangehouden, kunnen leerlingen van de school veilig naar huis, aldus de politie. Wel wordt er nog ‘rijdend toezicht’ gehouden.

Dader

De politie kon eerder op de dag nog niet zeggen wie verantwoordelijk is voor de bedreiging en waar de dader zich momenteel bevindt. Volgens RTV Rijnmond gaat het om een man uit Hoogvliet, die daarbij wapens zou hebben gebruikt.

Directeur Ruud Veth is vanochtend door de politie ingelicht, zo meldt het AD / Rotterdams Dagblad. Volgens hem is ze niet op school. “Ik heb begrepen dat het meisje in Hoogvliet door een man is bedreigd. Toevallig zit ze bij ons op school.” Dat zou betekenen dat de extra beveiliging een voorzorgsmaatregel is.

(TPO/ANP)

Titelfoto: © Google / Google Maps

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens