avatar
   
Regio

Amsterdamse ‘cultuursector’ wil Amsterdam kapotpromoten, Amsterdam het nieuwe Venetië

Nóg meer rolkoffers, nóg meer touringcars, nóg meer kaaswinkels, nóg drukker op Wallen en in Kalverstraat

Tags:

Foto: ‘Gastvrijheid’ en ‘verbinding’ dankzij ‘cultuur’ in Amsterdam.

 

rolkoffers

 

Stoppen met de promotie van Amsterdam, zoals veel lokale politici voorstellen, zou “kortzichtig en onverstandig” zijn. Dat betoogt een groep kopstukken uit de Amsterdamse cultuursector in een opiniestuk in Het Parool.

Degenen die pleiten voor stoppen van de ‘citymarketing’ lijken te denken dat daarmee de drukte in de stad wordt gedempt, zeggen de auteurs. “Als culturele instellingen van Amsterdam en de metropool betogen wij gezamenlijk het tegendeel.”

De promotie van het totale cultuuraanbod in de hoofdstad verlaagt de drempel tot een bezoek, niet alleen voor toeristen maar ook voor inwoners van de hoofdstad zelf. Van de brede reclame profiteren vooral de kleinere instellingen die beperkte marketingbudgetten hebben, zeggen de schrijvers. Amsterdam staat door de promotie bekend als cultuurstad en dat is “een reputatie waar Amsterdammers trots op mogen zijn”.

Het stuk is ondertekend door onder anderen Taco Dibbits (Rijksmuseum), Ivo van Hove (Toneelgroep Amsterdam), Judikje Kiers (Amsterdam Museum) en Jan Raes (Koninklijk Concertgebouworkest).

Anp

 

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.