TPOok!

 
avatar
   
Regio

Vlaardingers plaatsen peilzender onder auto ex-burgemeester Verver in opdracht van aannemer

Aannemer die conflict met Verver had werd in brandende auto aangetroffen, was lange tijd in levensgevaar

Foto: Youtube

 

Het Openbaar Ministerie gaat een man en een vrouw uit Vlaardingen vervolgen die in 2016 en 2017 peilzenders hebben geplaatst onder de auto van Gerard Verver. Hij is de echtgenoot van Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, dat meldt RTV Rijnmond. Het duo plaatste de peilzenders om er achter te komen waar de familie Verver woont.

Conflict over verbouwing

Aanleiding van dit alles is een verbouwing aan de woning van Verver in 2007. Die verbouwing mislukte waardoor een geschil ontstond tussen aannemersbedrijf Van den Tempel en de familie Verver. Deze onenigheid hierover maar ook verhalen over een angstcultuur op het stadhuis van Schiedam leidden er in 2011 toe dat Verver opstapte als burgemeester.

Het aannemersbedrijf zou door de mislukte verbouwing in financiële problemen zijn gekomen en werd in 2016 failliet verklaard.

De vermeende peilzenderplaatsers, een 36-jarige Vlaardinger en zijn 67-jarige moeder, zijn de zoon en echtgenoot van een voormalig medewerker die door Van den Tempel werd ingehuurd ten tijden van de verbouwing bij de Ververs. Richard Breugem, directeur van Van den Tempel, zou de twee opdracht hebben gegeven de zenders te plaatsen

Gesnapt

Het tweetal hoopte de woonplaats van de Ververs te achterhalen omdat die volgens hen nog geld moeten betalen aan Van den Tempel. Hun wanbetaling zou er mede toe hebben geleid dat Van den Tempel personeel moest ontslaan.

Ze slaagden er uiteindelijk wel in de woonplaats te achterhalen maar deden dit op dusdanig onbeholpen wijze dat zij al werden gesnapt alvorens zij succesvol een peilzender konden plaatsen onder de auto van Verver. De politie werd op de hoogte werd gesteld maar deed op haar beurt weer zo lang over het technisch onderzoek naar de peilzender dat de peilzenderplaatsers alsnog hun kans schoon zagen om mét succes een zender onder de auto van Verver te plaatsen.

Brandende auto

De amateurspionnen in kwestie hebben uiteindelijk hun betrokkenheid toegegeven en bleken in nauw contact te staan met Richard Breugem. Op 26 april 2017 werd de 36-jarige verdachte verhoord. Hij bekende de peilzenders te hebben geplaatst en gaf ook toe dat hij naar het huis van de Ververs was gereden. Zijn 67-jarige moeder bekende de apparatuur te hebben gekocht en dat Breugem haar onder de noemer ‘vergoeding inkt en bijdrage fotorapportage’ hiervoor 400 euro heeft overgemaakt.

Twee dagen later zou Breugem over het voorval worden verhoord maar die werd op desbetreffende dag om 11 uur ’s ochtends door zijn advocaat aangetroffen in een brandende auto. Later werd vastgesteld dat het om een suïcidepoging ging. Voor het leven van Breugem werd lange tijd gevreesd. Op zijn kantoor werd later ook een afscheidsbrief gevonden en werd een tweede brief aangetroffen in zijn schredder.

Zitting

Er is nog niets bekend over wanner de zaak voor zal komen bij het Hof in Arnhem. Justitie heeft besloten Breugem niet te vervolgen in verband met zijn zeer slechte gezondheid en zijn relatief kleine aandeel in deze zaak. Mocht Wilma Verver hier geen genoegen mee nemen dan kan ze alsnog vervolging proberen af te dwingen via een artikel 12-procedure.

Tegen de verhalen over de verbouwing en het rapport over haar slechte prestaties als burgemeester heeft Verver zich altijd verzet.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.