TPOok!

 
Regio

Man en vrouw aangehouden, ‘zelfmoord’ dochter wellicht moord

Coldcaseteam politie Rotterdam werkt aan zaak uit 2012

Tags: ,

Een 63-jarige man en een 58-jarige vrouw uit Zwaag zijn op 23 januari aangehouden door het coldcaseteam van de politie Rotterdam. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de dochter van de vrouw, zo meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De 29-jarige vrouw overleed in 2012. Haar dood stond bekend als een zelfmoord. Op basis van nieuwe inzichten worden de twee aangehouden personen nu verdacht van moord dan wel het opzettelijk toedienen van een dodelijk middel.

Zelfmoord

Het coldcaseteam startte het onderzoek nadat een andere dochter van de vrouw in 2016 zelfmoord pleegde. Dat gebeurde nadat zij in een zorginstelling in Meerkerk zou zijn misbruikt. De eigenaar van die instelling is verdachte in die misbruikzaak. De moeder van beide jonge vrouwen werkte ook in de instelling. De 77-jarige verdachte van het misbruik staat op 20 februari voor de rechtbank.

Afgelopen dinsdag heeft de rechtbank in Rotterdam besloten dat de twee aangehouden verdachten in elk geval dertig dagen langer vast blijven zitten. Het coldcaseteam onderzoekt onder leiding van de coldcase-officier van justitie of de verdachten bij meer zaken betrokken zijn.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.