TPOok!

 
Regio

Gezellige uitgaansavond: Agenten gemolesteerd bij twee verschillende incidenten

Gezellig Groningen en Gastvrij Brabant

Bij incidenten in het Groningse Leek en in het Brabantse Uden hebben agenten een vuistslag tegen hun hoofd gekregen. In Leek liep een agent door de vuistslag in zijn gezicht een hersenschudding en letsel aan zijn neus op. In Uden werd een andere agent na de vuistslag tegen de zijkant van zijn hoofd omver getrokken, waardoor hij op straat terechtkwam.

Het incident in Leek vond plaats nadat agenten naar een feest in sporthal De Schelp waren gegaan. Daar waren rond 01.30 uur wat opstootjes ontstaan. Toen de politie arriveerde werd in de hal op meerdere plekken gevochten. De agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar.

Toen de agent een 19-jarige verdachte aansprak, haalde die uit. Vrienden van de man uit Grijpskerk wilden zich er ook mee bemoeien. Meerdere agenten waren ervoor nodig om de rust weer te laten keren.

Vuistslag

In Uden sprak een agent rond 03.30 uur op de Kerkstraat een groepje mannen aan. Drie van hen liepen met hun fiets in de hand over straat, een vierde man reed erbij op een snorfiets. De agent vroeg ze om op de stoep te gaan lopen. Daarop schopte een van de mannen hard tegen de politieauto.

De agent stapte uit om deze man aan te houden. De rest bemoeide zich er vervolgens mee, waarbij wat werd geduwd en getrokken. Een vechtpartij volgde, waarbij het de mannen lukte hun vriend bij de politie weg te halen. In het tumult kreeg de agent de vuistslag tegen de zijkant van zijn hoofd en werd hij omver getrokken.

De vier mannen zijn ervandoor gegaan. De politie is naar ze op zoek.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.