TPOok!

 
Regio

Azim Aynaci vond het ‘fijn’ om Groningse student neer te schieten

'Het voelde fijn, alsof je een vogeltje uit de lucht schoot' - Slachtoffer (21) blijvend verlamd

De 20-jarige Azim A. die volgens het Openbaar ministerie (OM) in oktober een 21-jarige student in Groningen heeft neergeschoten, ‘vond dit ‘fijn’. Dit zou Aynaci direct daarna tegen een medeverdachte hebben gezegd, zei de aanklager tijdens de eerste niet inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Groningen.

Het slachtoffer was een toevallige passant en raakte voorgoed verlamd. Aynaci zou hebben gezegd: “Het voelde fijn, alsof je een vogeltje uit de lucht schoot.” Hij was bovendien bereid ‘om het in het ziekenhuis af te maken’. De uitlatingen van Aynaci zijn voor het OM een reden om hem te laten observeren in het Pieter Baan Centrum.

In de gevangenis bedreigde Aynaci volgens de officier van justitie een medeverdachte, omdat die zijn onderduikadres verraadde. Azim Aynaci vluchtte na het schietincident en werd 22 dagen later opgepakt nadat de politie een opsporingsbericht had verspreid.

De inhoudelijke zitting is in september.

Lees ook

Student verlamd na schietpartij Groningen

ANP/TPO

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.