TPOok!

 
avatar
   
Regio

Ex-tbs’er loopt in Den Bosch rechtszaal uit en slaat op de vlucht

Ging naar buiten toen Openbaar Ministerie tbs wilde eisen wegens gijzeling

Het Openbaar Ministerie (OM) is dringend op zoek naar een beruchte ex-tbs’er die maandagochtend op de vlucht is geslagen tijdens een rechtszaak tegen hem. De 48-jarige John van T. moest bij de rechtbank in Den Bosch verschijnen wegens gijzeling van twee personen in Budel vorig jaar, maar vertrok volgens regionale media toen de officier van justitie tbs tegen hem wilde gaan eisen.

De verdachte was vrij uit voorarrest en kon daarom weglopen uit het gerechtsgebouw. “We willen zo spoedig mogelijk weten waar hij is en we gaan zorgen dat de slachtoffers worden gewaarschuwd en veilig zijn”, zei een OM-woordvoerster maandag.

John van T. werd vorige eeuw voor doodslag veroordeeld tot celstraf en tbs. In 1997 was hij samen met een Duitse crimineel betrokken bij een geruchtmakende ontsnapping uit de Van Mesdagkliniek. Pas nadat hij in België een overval had gepleegd kon hij weer worden aangehouden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.