TPOok!

 
avatar
   
Regio

Centraal Station Rotterdam weer vrijgegeven na brand, nog wel vertraging voor reizigers

Rookontwikkeling in kantorengedeelte

Het Centraal Station van Rotterdam is wegens een brand ongeveer een uur lang ontruimd geweest. De veiligheidsregio zegt dat er een brand was in een werkkast op de tweede etage van het gebouw, waar het kantorengedeelte zit. Iedereen moest naar buiten, dus ook reizigers en winkelpersoneel. Het treinverkeer werd stilgelegd.

Op beelden is te zien dat honderd tot tweehonderd mensen buiten het stationsgebouw staan. De Nederlandse Spoorwegen melden dat de treindienst stilligt door de inzet van de hulpdiensten. Volgens de politie rijden de lijnbussen en metro’s wel.

Volgens de politie is er is geen uitzicht op hoe lang dit gaat duren. Inmiddels os de brand wel onder controle en moet er snel uitsluitsel komen over wanneer het station weer helemaal open gaat. De brandweer gaat het pand nu rookvrij maken en wil het treinverkeer zo snel mogelijk vrijgeven. In het kantorengedeelte is het door het water uit de sprinkler ‘behoorlijk nat’. Onduidelijk is nog hoe het vuur is ontstaan. De lijnbussen rijden wel en ook metro’s rijden, maar er kan niet in- of uitgestapt worden op Rotterdam CS.

(ANP/TPO)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.