TPOok!

 
avatar
   
Regio

200 uur taakstraf voor Koerden die in Dordrecht Turkse moskee aanvielen

Aanleiding was ruzie over Koerdische vlag

Tags: ,

Twee mannen en een vrouw die in juni 2016 meededen aan het belagen van een Turkse moskee in Dordrecht, moeten een taakstraf van 200 uur krijgen, vindt de officier van justitie bij de rechtbank in Dordrecht. Als dit niet gebeurt, moet er 100 uur hechtenis komen.

De drie behoorden volgens de aanklaagster tot een groep van circa vijftien Koerden die verhaal kwam halen in de moskee vanwege de bedreiging van een Koerdische familie in de Wielwijk. Die had tijdelijk een Koerdische vlag buiten gehangen nadat de dochter des huizes was geslaagd voor haar eindexamen. Het gezin werd bedreigd door Turken. Er werd onder meer een steen door de ruit gegooid.

In de moskee loopt een rumoerig gesprek tussen de Koerden en enkele moskeebezoekers al snel uit de hand en er worden enkele klappen uitgedeeld en spullen vernield, zo is te zien op videobeelden van de moskee.

De enige verdachte die vrijdag op de zitting was, Yelcin K. (32), ontkent dat hij in de moskee was. De politie herkent hem echter wel op de beelden en zijn telefoon geeft ook aan dat hij daar was. De raadsvrouw van Hasan Y. (26) voerde eveneens aan dat hij daar niet was. De vrouwelijke verdachte, Ceren A. (22), filmde het tumult.

De moskee en enkele slachtoffers hebben hoge vorderingen ingediend voor geleden schade.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.