Regio

Door journalisten op openbare weg gefilmde Syrische vluchtelinge doet aangifte tegen reaguurders

18-01-2018 14:45

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

Een uit Syrië afkomstige vrouw die in december 2017 op de openbare weg te Maastricht werd gefilmd door journalisten van 1L gaat aangifte doen tegen reaguurders die kwetsende dingen hebben gezegd onder het online geplaatste filmpje. Ook doet de vrouw aangifte tegen de journalisten zelfs wegens ‘belaging’ en ‘schending portretrecht’. Dit meldt 1L.

De vrouw die nu slachtoffer zegt te zijn van kwetsende reaguurders verloor haar moeder bij een steekpartij waar ook andere slachtoffers vielen. Op het moment dat ze werd gefilmd had ze net te horen gekregen dat haar moeder was overleden.

In de reeds offline gehaald beelden is echter te zien hoe niet de journalisten de vrouw belagen maar hoe de vrouw, onder het herhaaldelijk uitroepen van ‘MAG NIET, MAG NIET!’ juist de journalisten belaagt en tegen de camera slaat.

Selçuk Ikiz, de advocaat van de vrouw, zegt tegen 1L ‘een vuist te willem maken’ tegen kwetsende reaguurders:

 

“Iedereen denkt maar alles te kunnen roepen op internet, maar dit mogen we niet accepteren.”

 

Ook vindt Ikiz dat de journalisten, die gewoon hun werk deden op de openbare weg en verslag deden van een serieus nieuwsfeit, niet voldoende ‘respect’ hebben:

 

“Deze heren hebben niet gehandeld zoals het een behoorlijk journalist betaamt. Ze hadden geen respect voor de familie”.

 

De journalisten in kwestie begrijpen niet waarom er aangifte is gedaan en vragen zich ook af wat ze dan hadden moeten doen, als journalist zijnde.