Regio

Gaslek in Hoogezand na vuurwerk in put – 45 woningen ontruimd

31-12-2017 17:55

In het Groningse Hoogezand is de brandweer overgegaan tot de ontruiming van 45 woningen vanwege een gaslek dat is ontstaan doordat vuurwerk op straat in een put is gegooid. Het gas stroomt onder meer in woningen naar binnen en die worden daarom uit voorzorg leeggehaald, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Update: Kort na 20.00 uur konden de mensen weer naar huis. Een blok van vijf woningen blijft nog afgesloten van gas, maar Enexis zorgt voor een noodaansluiting. Ook het riool is gespoeld om eventueel opgehoopt gas te verwijderen. Het hielp dat het flink regende.

Gas

Het gaslek is aan de Pallas. “Het gas heeft nu een vrije uitstroom de openbare lucht in. Om het lek staan woningen, waar het gas ook naar binnen gaat”, licht de woordvoerder toe.

Voor de geƫvacueerde bewoners is opvang geregeld. De verwachting is wel dat zij de jaarwisseling in hun eigen huis kunnen vieren. Enexis is aanwezig en het lek is vermoedelijk snel gedicht, aldus de zegsman. Daarna moeten de woningen nog wel worden gelucht en moeten metingen uitwijzen of de situatie weer veilig is.

ANP