TPOok!

 
avatar
   
Regio

Pegida vs. Antifa in Nijmegen: politiepaard dood

Politieruiter gewond

Een paard van de politie heeft zondag de grimmig verlopen demonstratie van de extreemrechtse beweging Pegida in Nijmegen niet overleefd. Het paard viel door nog onbekende oorzaak tijdens de begeleiding van een mars van Pegida. De politieruiter raakte gewond, aldus een woordvoerder van de politie.

De aangekondigde Pegida-demonstratie lokte zo’n honderd tegendemonstranten naar een uithoek van het Nijmeegse stadscentrum. De massaal aanwezige politie moest kordons met paarden en ME-busjes vormen om te voorkomen dat beide groepen elkaar bereikten. Een tegendemonstrant die rookbommen gooide is opgepakt. Ook een man die zich niet kon legitimeren is aangehouden.

De ongeveer twintig leden van Pegida mochten een rondje langs de rand van het stadscentrum lopen. De politie voorkwam met een charge dat tegenstanders de mars verstoorden. Bij een asielzoekerscentrum, waar Pegida-aanhangers leuzen riepen, dreef de politie de demonstranten uit elkaar.

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.