TPOok!

 
Regio

Sinterklaascircus Rotterdam gestopt na bedreigingen door anti-Zwarte Piet-terroristen

Dreigden circustent met kinderen in de fik te steken

Tags:

Update: de politie Rotterdam ontkent dat er sprake is van bedreigingen.

 

Een Sinterklaascircus in de Rotterdamse wijk Spangen heeft per direct de deuren gesloten na aanhouden bedreigingen van anti-Zwarte Piet-terroristen via social media. Er werd onder meer gedreigd om de circustent waar kinderen kijken naar optredens van Zwarte Pieten in de fik te steken meldt de Telegraaf.

Ondanks dat de gemeente Rotterdam heeft afgesproken alleen nog met Roetveegpieten te werken, traden in de tent toch nog Zwarte Pieten op. Diverse bezoekers beklaagden zich daarover en enkelen dreigden zelfs de Zwarte Pieten te bekogelen met eieren.

Vervolgens stroomden via Facebook de bedreigingen binnen: ‘Steek die kuttent maar in de fik met die racisten’  en ‘je moet maar opletten wat we met je tent gaan doen’ zijn enkele van de fraaiste bedreigingen.

Volgens het slachtoffer heeft hij melding gemaakt bij de politie maar liet de politie weten ‘niets met de aangifte te gaan doen’.

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.