avatar
   
Regio

Inspectie bevestigt: politie faalde enorm in zaak asielzoekende Somalische aanrander Hoorn

Slachtoffer bracht bewijs op presenteerblaadje naar politie, politie deed helemaal niets

Tags:

De politie Noord-Holland heeft forse steken laten vallen bij de geruchtmakende Hoornse zedenzaak rond de vrouw die haar eigen aanrander opspoorde. De politie had de belager veel eerder kunnen opsporen en het slachtoffer beter moeten behandelen. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit de bevindingen van de Inspectie Justitie en Veiligheid, die in opdracht van de minister onderzoek deed naar het optreden van de politie.

Een 26-jarige vrouw werd in oktober aangerand door de Somalische asielzoeker Mohammed M. (28). Zij spoorde hem zelf op via haar telefoon, die hij had meegenomen. Het slachtoffer werd onterecht in de wacht gezet en leverde zelf het beste speurwerk.”De teleurstelling bij het slachtoffer is pijnlijk en terecht”, erkent hoofd Opsporing Leo Wallage.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.