TPOok!

 
Regio

Zwaar beschadigde bomen ‘gebruikt als trainingsobject voor hondengevechten’

In Apeldoorn, Deventer en Zutphen zijn bomen zwaar beschadigd

De zwaar beschadigde bomen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen zijn vrijwel zeker gebruikt als trainingsobject voor illegale hondengevechten. Eigenaars laten de dieren op bomen los om hun kaken en uithoudingsvermogen te trainen. Dat meldt De Stentor vandaag op basis van verklaringen van de Hondenbescherming.

“Zo’n beschadigde boom is een goede indicatie dat er sprake kan zijn van het trainen van vechthonden”, verklaart directeur Ineke van Herwijnen van de Hondenbescherming tegenover De Stentor.

‘Onderschat fenomeen’

In de plaatsen zijn het afgelopen jaar bij elkaar zeker 13 bomen zwaar beschadigd. In Deventer waren de bomen er zo slecht aan toe dat ze recentelijk zijn gekapt. Vorige week beschadigde een agressieve hond in Apeldoorn een boom op het Stationsplein.

Het fenomeen is volgens bestuurslid Karen Hartog van de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden niet nieuw. Honden worden zo getraind voor gevechten waar dan weer op gegokt wordt. “Dat gebeurt uit het zicht, omdat hondengevechten in Nederland verboden zijn.”

De Hondenbescherming noemt hondengevechten een ‘onderschat fenomeen’.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.