TPOok!

 
avatar
   
Regio

Al meer dan 20.000 euro opgehaald om boetes pro-Zwarte Piet-activisten Friesland te betalen

Actievoerders blokkeerden A7 bij Joure

Een inzamelingsactie voor voorstanders van Zwarte Piet die zaterdag de weg naar Dokkum blokkeerden, had zondagmiddag rond 16.30 uur al 20.000 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld om eventuele boetes te betalen voor de actievoerders die zaterdag de snelweg A7 bij Joure blokkeerden.

De actievoerders wilden de bussen tegenhouden van actiegroep Kick Out Zwarte Piet, die bij de landelijke sinterklaasoptocht in Dokkum had willen demonstreren. De demonstratie tegen Zwarte Piet werd daarop verboden omdat de gemeente en politie ernstige wanordelijkheden tijdens de intocht in de Friese stad vreesden.

De supporters van Zwarte Piet veroorzaakten met hun blokkade een aantal aanrijdingen, maar er raakte niemand gewond. De politie hield tijdens het verwijderen van de blokkade niemand aan, om zo snel mogelijk de weg weer vrij te kunnen maken. Wel werden namen genoteerd van mensen die meededen. Een man uit Flevoland startte daarop de inzamelingsactie om de actievoerders te helpen eventuele boetes te betalen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.