Regio

Politie Brunssum gaat extra surveilleren na aanhouden stenigen van bussen Arriva

15-11-2017 15:12

De politie gaat extra surveilleren in Brunssum om een einde te maken aan het bekogelen van lijnbussen van Arriva. Zondag- en dinsdagavond werden telkens twee bussen met stenen bekogeld, waarbij onder meer ramen werden vernield. Een passagier raakte dinsdagavond gewond toen hij een steen tegen het hoofd kreeg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Arriva staakte de busdiensten door Brunssum dinsdagavond om de veiligheid van passagiers en medewerkers niet in gevaar te brengen. Na overleg tussen burgemeester, politie en vervoerder besloot Arriva om woensdagavond wel te rijden, waarbij de politie een extra oogje in het zeil houdt. Ook stadswachten zullen in de avonduren nadrukkelijk aanwezig zijn, liet een woordvoerder van de gemeente weten.

Een woordvoerder van de politie kon niet niet zeggen of er een verband tussen de vernielingen is. Dat wordt onderzocht. De daders sloegen steeds op andere plaatsen in Brunssum toe.

De politie is inmiddels begonnen met buurtonderzoeken op de plekken waar de busvandalen toesloegen. Ook worden camerabeelden bekeken en getuigen gehoord. De politie heeft nog geen idee wie de vernielingen op zijn kerfstok heeft.

Burgemeester Luc Winants van Brunssum neemt het incident hoog op. “Zwichten voor geweld is voor ons niet acceptabel”, liet hij via zijn woordvoerder weten.

 

Anp