Aanhoudende terreur in Hoornse wijk Kersenboogerd, bewoners durven ‘s avonds huis niet uit

15-11-2017 15:07

De 22.000 inwoners tellende wijk Kersenboogerd in Hoorn gaat al jaren gebukt onder straatterreur. Er is sprake van vandalisme, criminaliteit, dealen, openlijk geweld, ruiten die worden ingegooid, er hangen ongure types rond, auto’s worden bekrast, en onlangs is er zelfs een woning overvallen, werd een 19-jarige bewoner in elkaar getrapt en werd er iemand neergeschoten. Sommige bewoners durven ‘s avonds de deur niet meer open te doen en gaan de straat niet meer op, meldt RTVNH.

Maar volgens de gemeente gaat het in deze wijk nu “beter dan tien jaar geleden” en volgens de wethouder is meer blauw op straat geen goede oplossing. Die wil liever “vooral gaan kijken waar de problemen vandaan komen en daarmee aan de slag gaan”.

Ook de Hoornse politie zegt zich niet te herkennen in de door diverse bewoners beschreven beangstigende situatie. Ze zien “niet direct een stijging van het aantal incidenten” en het aantal wijkagenten is “gestegen van twee naar vier”.

Niet dat het veel uitmaakt: de gemeente kan hooguit overgaan tot ‘meer cameratoezicht’ en daders die worden gepakt krijgen, mits hun zaak niet wordt geseponeerd, een taakstraf om daarna weer gewoon verder te gaan met waar ze mee bezig waren.

Rest ons niets anders dan te vertellen dat Hoorn een PvdA-burgemeester heeft.

Lezersvraag: hoeveel autobranden telde Hoorn eigenlijk de afgelopen anderhalf jaar?