avatar
   
Regio

Woedende burgers Blerick gaan weer de straat op, tientallen ‘jongeren’ naar plek liquidatie Ömer Köksal

Woensdag werd politie door Turken bekogeld met stenen en hout

Tags:

Na een dag vol onrust en ongeregeldheden lijken donderdag in het Venlose stadsdeel Blerick de spanningen weer op te lopen. Nadat eerder donderdagochtend de rust leek te zijn weergekeerd, verzamelen zich opnieuw tientallen jongeren rond een plek waar woensdag de 22-jarige Ömer Köksal uit Blerick werd doodgeschoten.

Het kwam woensdag tot ongeregeldheden na de moord op Köksal. Woedende inwoners met veelal Turkse achtergrond bekogelden de politie met stenen en hout, waarop de mobiele eenheid met lange latten de menigte uiteendreef.

Donderdag is er veel politie op straat. Woensdag arresteerde de politie een 21-jarige man uit Tegelen op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van de Blerickenaar. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er nog geen verdere aanhoudingen verricht. Inmiddels onderzoekt een team van twintig rechercheurs de moord.

Politie en gemeente Venlo geven donderdagmiddag meer informatie tijdens een persconferentie in het stadskantoor.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.