Regio

Slechts 4 jaar, tbs voor woningovervaller die bejaarde bewoonster verkrachtte, gruwelijk mishandelde

25-10-2017 14:12

Een 32-jarige Duitser is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging voor een woningoverval op een 83-jarige vrouw waarbij hij haar ook verkrachtte. De rechtbank in Lelystad oordeelt dat het advies van de deskundigen om tbs met voorwaarden op te leggen “niet voldoende is om het gevaar te beperken”.

De overval in Hilversum, waarbij de vrouw vreselijk werd mishandeld, was vorig jaar november. De vrouw is afgelopen september door een ziekte overleden. De vrouw woonde in de Radiostraat.

De man heeft een strafblad en is psychiatrisch patiƫnt met een lange behandelgeschiedenis. Hij lijdt aan schizofrenie en is verslaafd aan alcohol en cannabis.

Een paar weken voor de overval op de bejaarde vrouw had de man ook nog een minderjarig meisje aangerand in Amsterdam. Enkele dagen na de overval beroofde hij een winkel in Echt-Susteren. Hij zou een psychose hebben gehad.

Anp

Desondanks liep hij gewoon vrij rond in deze maatschappij en willen ‘deskundigen’ nu alsnog dat deze zeer gevaarlijke gestoorde misdadiger zo snel mogelijk weer vrij rond kan lopen.

Het sociale experiment Rechtsstaat Nederland: de burger moet en zal vogelvrij zijn. Totdat er genoeg bejaarden zijn verkracht, minderjarigen zijn aangerand, woningen zijn overvallen en vrouwen zijn verkracht en vermoord.

TPO

 

Het politiebericht van vlak na de overval: