Regio

Klanten Haagse Albert Heijn gaan los op overvaller, overvaller moet vluchten

25-10-2017 15:07

Een vrouwelijke klant van een Albert Heijn in Den Haag liet zich niet intimideren door een overvaller met een vuurwapen, die tegen de klanten en het personeel had geroepen dat iedereen moest gaan liggen.

“Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool”, riep de 38-jarige Haagse. Vervolgens gaf ze de overvaller een harde trap tegen zijn knieschijf. Een andere klant, die zich bij de kassa schuil hield, besloot ook in actie te komen en begon hard met snoep naar de overvaller te gooien.

De overvaller koos eieren voor zijn geld en vluchtte weg uit de super aan de Hildo Kroplaan. Hij kreeg echter de man en vrouw achter zich aan. Bij het park Bokkefort liet de vrouw een scooterrijder stoppen. Ze stapte achterop en samen met de bestuurder zette ze op gepaste afstand de achtervolging in. Zo kon ze de politie bellen toen de verdachte zich in de bosjes probeerde te verstoppen.

De politie hield de 47-jarige verdachte met getrokken pistolen aan. Hij bleek inderdaad een nepwapen te hebben gebruikt. De man zit vast. De politie is dankbaar voor de hulp, maar is ook blij dat alles goed is afgelopen.

Anp