Na Anne Faber – 3,5 jaar cel voor Eindhovenaar die in 4 dagen tijd 3 vrouwen probeerde te verkrachten

18-10-2017 16:11

Eindhovenaar Vincent K. (46), die volgens het Openbaar Ministerie binnen vier dagen drie keer probeerde een vrouw te verkrachten, heeft van de rechtbank 3,5 jaar cel gekregen. Het OM eiste bijna driemaal zoveel: negen jaar. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad woensdag. De man weigerde medewerking aan psychisch onderzoek, naar alle waarschijnlijkheid om TBS-plaatsing te voorkomen.

In juni vorig jaar trok hij een meisje van 17 bij een Eindhovense Jumbo zijn auto in. Hoewel zijn bedoelingen duidelijk waren, kwam het niet tot verkrachting omdat hij gestoord werd door zijn telefoon. Het meisje kon daardoor ontsnappen. Een paar dagen later reed hij op de Geldropseweg een vrouw van haar fiets en sleurde haar de sloot in maar opnieuw ontkwam zijn prooi. Dat gebeurde ook toen hij later die nacht in Boekel opnieuw een vrouw van haar fiets trapte. Deze beet in zijn vinger en kon zo de benen nemen.

In de Eerste Kamer ligt al vijf jaar een nieuwe TBS-wet voor. Deze komt erop neer dat bestaande informatie over iemands gedrag van behandelaars en artsen verkregen kan worden, zodat de rechter in ieder geval over die gegevens kan beschikken als iemand niet meewerkt. Verdachte in de moord op Anne Faber Michael P. kreeg eerder na de verkrachting van twee minderjarige meisjes geen TBS omdat hij niet wilde meewerken aan een onderzoek naar zijn psyche.

Lees ook

TPO – PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber wil deze maand nog nieuwe TBS-wet in Eerste Kamer afronden

ED – Rechtbank legt ‘roofdier’ veel lagere straf op voor verkrachtingspogingen