Man gearresteerd vanwege seksueel misbruik 8-jarig Brabants jongetje

14-10-2017 22:43

De politie heeft deze middag een 33-jarige man uit het Brabantse Valkenswaard aangehouden op verdenking van het seksueel misbruiken van een jong jongetje. Het 8-jarige jongetje uit het naburige Dommelen zou afgelopen woensdag zijn misbruikt in Valkenswaard. Hij werd door een man benaderd en zou vervolgens in de bosjes achter de rivier de Dommel zijn misbruikt, zo laat de politie weten. Er werd direct een groot onderzoek opgestart, dat inmiddels heeft geleid tot deze aanhouding.

In het kader van het onderzoek kreeg de politie veel tips binnen. Verschillende mensen deelden ook camerabeelden met de politie. Die zijn door de recherche nauwkeurig bekeken, zo laat men weten. Het slachtoffertje en zijn familie zijn door zedenrechercheurs op de hoogte gebracht van de aanhouding. Voor het slachtoffertje is al professionele hulp ingeschakeld, hij is eerder deze week ook door specialisten van de politie gehoord. De GGD staat ook klaar voor vragen van andere ouders.

Op basisscholen in Dommelen werd er al veel over de zaak gesproken door kinderen, ouders en leerkrachten. Burgemeester Ederveen van Valkenwaard verklaat: “Op de eerste plaats is zo’n gebeurtenis natuurlijk verschrikkelijk voor het jonge slachtoffer en zijn directe omgeving”. Het is volgens Ederveen “goed dat er ook voor anderen de nodige hulp beschikbaar is”.