TPOok!

 
avatar
   
Regio

Bestuur en financiën Islamitische Universiteit Europa nog altijd puinhoop

Voortaan onder verscherpt toezicht

Update: eerder stond per abuis ‘Islamitische Universiteit Rotterdam’ in de kop met dito plaatje. Het gaat echter om de ‘Islamitische Universiteit Europa’, die ook in Rotterdam is gevestigd. Onze excuses.

Het bestuur en de financiën van de Islamitische Universiteit van Europa zijn nog steeds een puinhoop. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Onderwijsinspectie, waarover het AD bericht.

Minister Jet Bussemaker maakt zich ernstige zorgen over de onderwijsinstelling in Rotterdam en stelt haar onder verscherpt toezicht.

De Onderwijsinspectie begon afgelopen winter een onderzoek nadat drie bestuursleden van de Islamitische Universiteit van Europa (IUE) waren opgepakt voor Belastingfraude. Gedurende een dik half jaar werden het bestuur en administratie doorgelicht.

Nu blijkt dat de financiële positie ‘zeer onzeker’ is, omdat er weinig eigen vermogen is en niet duidelijk is waar de inkomsten blijven. Het laatste complete jaarverslag dateert uit 2014 en er ligt geen begroting voor dit jaar.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.