Regio

OM eist 25 jaar cel tegen multimoordenaar Seref Ç.

09-10-2017 16:12

Tegen de 51-jarige Seref Ç. uit Utrecht heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag 25 jaar cel geëist voor doodslag op een 63-jarige man en moord op zijn 52-jarige vriendin. Het OM houdt hem verantwoordelijk voor de dubbele dodelijke steekpartij in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 november 2013 in en bij een woning in Amsterdam-West.

Aanleiding voor de steekpartij is volgens de officier vermoedelijk een ruzie binnen het drugsmilieu. Ç. werd opgepakt na een DNA-match. Zijn sporen zaten zowel op een mes dat een aantal dagen na het misdrijf in een park vlakbij werd aangetroffen als op een tas die in de woning werd gevonden.

Het OM acht bewezen dat de verdachte beide slachtoffers om het leven heeft gebracht door ze meermalen met een mes te steken.

Als de rechter deze eis van het OM inwilligt gaat er sowieso automatisch een derde van die 25 jaar af, waardoor de moordenaar over een kleine 16 jaar alweer vrij man is. Dit allemaal nog zonder aftrek van voorarrest, voortijdig verlof, clementieregelingen, amnesty, gratie, etc. etc. etc.

Anp/TPO