TPOok!

 
avatar
   
Regio

Expositie neushoorn-hoorn duurt slechts paar uur wegens roofgevaar op Zuidas

De korte tentoonstelling is onderdeel van RHINOWEEK

De Amsterdamse Zuidas krijgt zondag een flitsbezoek van een hoorn van een neushoorn. De hoorn is maar twee uur te bezichtigen, omdat het gevaar volgens de organisatoren op roof anders te groot wordt.

De korte tentoonstelling is onderdeel van RHINOWEEK, een zevendaags evenement dat de jacht op neushoorns aankaart. Naast de onbewerkte hoorn zijn aan het Gustav Mahlerplein ook bekertjes en een wandelstok gemaakt van het kostbare materiaal te bezichtigen.

De strenge veiligheidsmaatregelen

Een woordvoerder van RHINOWEEK laat weten dat de curiosa onder zware beveiliging naar het Gustav Mahlerplein worden vervoerd. De strenge veiligheidsmaatregelen zijn volgens hem niet verwonderlijk, want een kilo neushoorn-hoorn levert op de zwarte markt vaak tienduizenden euro’s op. De levendige illegale handel is te wijten aan de helende werking die voornamelijk in Azië aan de hoorns wordt toegedicht.

De herkomst van de voorwerpen blijft geheim, want de musea die ze uitlenen zijn zelf ook bang voor diefstal. Om diezelfde reden stellen musea vrijwel nooit meer hoornen objecten tentoon, maar bewaren ze die in geheime depots. Geïnteresseerden die de flitstentoonstelling missen, kunnen zich de rest van de week nog vergapen aan kunstwerken van neushoornschedels.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.